Geen producten (0)

IBIZA

IBIZA

 

Hippy Go Lucky

Luck, Respect and Happiness,

 

Waarom Hippy Go Lucky zoveel overeenkomsten met het magische eiland Ibiza heeft? Lees hieronder mijn verhaal;

 

IBIZA en GELUK

6 jaar geleden is Hippy Go Lucky opgericht. Ik wilde, naast mijn baan als verpleegkundige, waarin ik ruim 25 werkzaam was, een andere manier bedenken om mensen te kunnen helpen en dichter bij hun geluk te brengen..

Ik merkte al snel dat ik mijn geluk niet alleen haalde uit het produceren en verkopen van accessoires. Ik haalde vooral voldoening uit het delen van het verhaal rondom Hippy Go Lucky.

Daarnaast voelde ik de behoefte om mensen de boodschap en reminder mee te geven dat geluk in jezelf leeft en aanwezig is.

Mijn doel is om met mensen op een positieve manier mee te denken, te zoeken naar mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in het (terug) vinden van geluk and happiness in zichzelf. Op deze manier wil ik sturen in optimaliseren zodat mensen het beste uit zichzelf te kunnen halen. Voortvloeiend, vanuit gelukkig in jezelf staan, zal liefde en respect zich zonder moeite openbaren.

 

ZOEKTOCHT NAAR GELUK

Heel lang ben ik bezig geweest geluk buiten mezelf te zoeken, ik dacht vooral het bij externe factoren te kunnen vinden. Ik wist niet hoe ik mijn geluk beter en dieper kon bereiken. Ik zat gevangen in dikke lagen conditionering. Ik hield me zo strak vast aan bepaalde patronen en geloofsovertuigingen dat mijn innerlijke ‘zijn’ uiteindelijk heel diep en ver weg was. Ik was met name gericht op alles behalve mijn kern, mezelf. Ik heb veel energie gestopt in proberen te denken wat een ander wel niet zou kunnen denken, proberen te pleasen en vooral mezelf heel vaak druk maken om gisteren en de toekomst. Ik wist niet meer hoe ik in het nu kon zijn en was vergeten hoe ik echt gelukkig kon zijn. Door de , (mezelf opgelegde) conditioneringen was ik ervan overtuigd dat de manier waarop ik door het leven raasde en (letterlijk)vluchtte goed voor mij en mijn omgeving was. Niemand ging mij ook vertellen welke manier van leven ook mooi en beter kon zijn want mezelf kwetsbaar op stellen was al helemaal NOT done...

Feitelijk heeft maar 10% vd omgevingsfactoren invloed op je geluksgevoel…..dat waren 10 hele dikke procenten voor mij….Belachelijk als ik eraan terug denk, en vooral heel fijn dat ik dat inzicht nu finaly heb gevonden. Uiteindelijk ben ik heel diep moeten gaan om te leren mijn eigenwijze vasthouden aan de patronen de deur uit te bonjouren. En ook ik heb, net zoals vele mensen met mij, een ‘verhaal’ wat niet altijd  rozengeur en maneschijn is geweest. Ik ben aan de slag gegaan en gaan onderzoeken wat goed voor mij voelde. Na veel webinars, cursussen, podcasts, healings, gesprekken met (verlichte) personen, lezen van boeken kom ik beetje bij beetje steeds dichter bij mijn zijn, mijn kern en dat wil ik uitstralen/ delen.

 

SANTA LUCIA/ OOG VAN SHIVA

Het logo van Hippy Go Lucky is gebaseerd op de Santa Lucia schelp

(ook wel oog van Shiva  genoemd). Deze staat voor geluk en bescherming. Wordt ook wel verbonden aan licht en geboorte. De schelpjes zijn te vinden op bepaalde strandjes aan de Middellandse zee. 16 jaar geleden vond ik tijdens het snorkelen in Corsica mijn eerste geluk schelpjes. Ik lag op het strand en zag 2 Corsicaanse vrouwen naar iets zoeken in de branding. Nieuwsgierig genoeg ben ik gaan vragen wat ze aan het zoeken waren; zij gaven mij de uitleg over de Santa Lucia schelpjes. Vanaf dat moment ben ik zelf de schelpjes gaan zoeken, misschien is hierin de lange zoektocht letterlijk en figuurlijk wel begonnen….

Tijdens vakanties met mijn gezin zocht ik met mijn dochters naar de schelpjes. Het werd een leuke, mindfull en ontspannen hobby. De meeste schelpjes komen van strandjes in Ibiza. Ik zelf kom sinds 1992 op het eiland, het gevoel wat ik toen had is altijd blijven hangen. De liefde voor het eiland is zo sterk dat mijn droom is om uiteindelijk een kleine Finca te kopen en van daaruit mensen kan helpen. Het uitdagende is dat de schelpjes niet gemakkelijk te vinden zijn, ze liggen alleen op bepaalde strandjes en je moet heel goed zoeken. Net als met geluk; je moet er je best voor doen, geduld voor hebben en energie in stoppen. Een aantal jaar geleden ben ik over het eiland gaan touren om shops te bezoeken waar ik mijn Hippy Go Lucky accessoires kon verkopen. Ik wilde o.a. heel graag mijn Hippy Go Lucky’s bij Sunset Ashram, Cala Comte in de shop verkopen. Het was heel moeilijk om de eigenaar te bereiken, mensen op Ibiza en het personeel van Sunset Ashram praatten over hem alsof hij een of andere walhalla God was. Uiteindelijk heb ik een gesprek met hem weten te regelen en…hij was op recht geïnteresseerd in mijn Hippy Go Lucky’s. Als ik terug denk was ik niet zozeer blij dat ik mijn armbanden daar kon verkopen, veel meer voldoening haalde ik uit het gesprek met hem. Het feit dat ik hem van mijn verhaal en gedachte heb kunnen overtuigen gaf mij een enorm geluksgevoel. Ik vond hem erg inspirerend, een man met een mooi ‘verhaal’. Veel ontmoetingen die ik op Ibiza heb gehad zie ik als een rode draad die mij richting spiritualiteit hebben geduwd. Mijn wens is ook om nog veel meer mensen met een ‘verhaal’ , op Ibiza te mogen ontmoeten en hiervan te leren, dit inspireert mij.

 

ES VEDRA

Op het strandje, met uitzicht op Es Vedra, een van de meest magische en energetische plekjes van Ibiza vond ik een hele bijzondere Santa Lucia shell. Deze was afwijkend van de anderen. Hierin zag ik een mooie boodschap. Een van mijn grootste euvels was; vaak (voor) oordelen en aannames doen waardoor ik snel deuren dichtgooide. Vooral toen ik jonger was had ik al heel snel iemand (of iets) wat afwijkend van het ‘normale’ was in een hokje geplaatst . Ook het woord spiritualiteit had voor mij meteen al een zweverige geitenwollensokken lading. Ik voelde wel dat het iets met me deed maar de deur bleef op slot omdat ik me niet anders voor wilde doen dan dat ik dacht wat van mij ‘verwacht’ werd. Ik kon er, de eerste keer dat ik bij het trommelevent op Benirras was, maar niet over uit dat daar een volwassen man compleet bloot, (zijn ‘zaakje’ hing nog net achter een grote trommel), op zichzelf gericht , helemaal op ging in de muziek. Fascinerend????

Vorig jaar heb ik op Ibiza een hele mooie en bijzondere ervaring gehad tijdens een healing , sinds dat moment wil ik spiritualiteit niet meer weg denken uit mijn leven. Ook mediteren, wat voor mij een behoorlijke uitdaging

is, staat wel op mijn dagelijkse ‘must do’ planning.

 

PUUR GELUK

Als aan mij gevraagd werd wanneer ik oprecht 100% gelukkig was dan denk ik aan een aantal momenten terug. Zoals voor veel mensen bepaalde mijlpalen in het leven, was voor mij de geboorte van mijn dochters. Als ik mezelf afvraag waarom dat nou juist zo’n belangrijke periode was; ik voelde pure, onvoorwaardelijke liefde. Dezelfde liefde ervaarde ik voordat mijn vader vorig jaar overleed. Er was pure, oprechte liefde vanuit mezelf en ik kreeg pure, oprechte liefde terug. Er was verder niks anders dat dat, de bubbel van liefde zonder externe factoren. Vooral die puurheid voel ik ook op Ibiza, veel mensen staan dichter bij zichzelf, laten zich minder beïnvloeden door externe factoren, zijn meer zichzelf en ‘echt’. Ik vind het fijn om me in zo’n omgeving te bevinden. Ik voel meer onbevangenheid en vrijheid op Ibiza.

 De uitspraak die ik vaak roep;  ‘wat je zaait is wat je oogst’. Voor mij werkt die echt.  Volgens spiritualiteit zou je geen verwachtingen moeten hebben. Ik merk wel dat een positieve manier van benaderen mij veel meer brengt waarop ik veel terug krijg. Ik merk dat, als ik het toepas in mijn omgeving, het soms hard werken is. Vooral als ik, of iemand, al lang in bepaalde patronen/ verwachtingen/ schema’s of een situatie zit.

Het gevoel wat ik heb bij Ibiza ervaarde ik ook afgelopen keer dat ik op het eiland was weer.  Ik was bewust alleen naar Ibiza gegaan. Het mooie vind ik van alleen gaan is dat is dan ook veel meer contacten aanga. Via een goede vriend, die hier woont, kom ik in contact met de locals en heb mooie gesprekken die ik normaal minder snel zou hebben. De ‘kleine’ dingen waardeer ik enorm. Ik kreeg ,na de week dat ik in Cala Llonga verbleef, een bundeltje kruiden van de eigenaar van het complex. Tijdens mijn verblijf had ik weinig woorden met hem gewisseld; zijn gebrekkige Engels en mijn gebrekkige Spaans leverde niet veel verbale communicatie op maar lichaamstaal was genoeg. Het gebaar, de geuren en natuurlijk de Ibiza zon leveren zoveel liefde en geluk. Maar ook, zoals in alles, zijn er ook minder leuke momenten op Ibiza. Zo had ik een keer een taxi ritje naar het vliegveld waarin uiteindelijk de taxichauffeuse bij afrekenen verwachtte dat ik het dubbele betaalde en dan ook nog cash; m.i. pure oplichterij. Ik gaf haar het afgesproken bedrag, waarop ik het woord ‘Puta’ naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Let it go…..mijn focus ligt op het mooie van het eiland.

Vorig jaar heb ik het roer om gegooid en heb ik mijn baan opgezegd. Ik wilde het gevoel hebben dat ik echt iets voor mensen kan gaan betekeken, en dat op een holistische manier. Dus niet alleen volgens opgelegde protocollen. Weer puur in contact met de mens. Dit op mentaal, fysiek, spiritueel en emotioneel vlak. Ik ben me enorm aan het ontwikkelen op een compleet andere manier en ga iets heel moois weg zetten. Dat is wat ik voel. Ik ben erg enthousiast over mijn Hippy Go Lucky 'journey'. Het draait bij mij niet om het zoveel mogelijk verkopen van accessoires, ik wil graag mensen het verhaal delen en helpen in het vinden van geluk.

Terugkomend op de accessoires van Hippy Go Lucky; aan iedere bracelet hangt een originele Santa Lucia shell. Hiermee de verwijzing en reminder naar geluk, en het delen hiervan. Ook geef ik als boodschap een mooie quote/ spreuk mee. En natuurlijk is de Hippy Go Lucky absoluut een prachtige musthave die je aan je arm moet hebben!

 

Liefs San

www.hippygolucky.nl

1 Reactie

Jan Bensliman
13 November 2021 om 16:33
1
Mooi gedeeld. Ik wens je veel. Moois en liefde

Reageer

Annuleren