Geen producten (0)

Oceaanmodel

Oceaanmodel

Oceaanmodel

Onder water;

Bewustzijn kan je zien als de oceaan. De golven aan de oppervlakte komen op, zijn er even en gaan weer onder. Aan de oppervlakte van deze ‘bewustzijnsoceaan ’bestaan tijd en ruimte. Onder water niet, daar IS alles. Geen verleden, geen toekomst, geen tegengestelden. Alles wat ooit was en alles wat ooit zal zijn bestaat daar al omdat er geen tijd en ruimte is. Onder water is het NU; het eeuwige moment dat geen verleden of toekomst kent. Geluk is daar blijvend want het kent geen tegengestelde. Liefde is onvoorwaardelijk. De basisfrequentie van het bewustzijn is liefde. In essentie is het bewustzijn positief en gelukzalig.

Boven water;

Aan de oppervlakte vd oceaan ; ying en yang. Alles heeft een tegengestelde. Relaties geven net zoveel geluk als ongeluk. Zo ook geld en materiele zaken. Ying en yang zijn altijd in balans. Die balans hoeft zich niet altijd in hetzelfde leven te voltrekken.

Aan de oppervlakte vd de enorme bewustzijnsoceaan zijn de golven. Ze komen op, zijn er even en gaan weer onder. Als we de golf zouden vragen of hij de oceaan is of een golf, zou hij antwoorden dat hij allebei is. Golven hebben het volledige besef dat ze onderdeel vd oceaan zijn. Maar bovenop de golf zit een wit schuimkopje. In tegenstelling tot de golf weet het schuimkopje dat het een golf is maar heeft het geen idee dat het onlosmakend verbonden is met de hele oceaan. Vanuit de illusie-van-het-afgescheiden-individu gaat het schuimkopje op zoek naar veiligheid, naar comfort. Het vergaart bezittingen en zekerheden, hecht zich aan andere witte schuimkopjes en is verdrietig als deze onder gaan. Het zoekt continu naar geluk en plezier, probeert pijn en ongemak te vermijden. Kijkt om zich heen en vergelijkt met andere schuimkopjes, op basis van deze bevindingen identificeert hij zich met zijn situatie en vormt er zijn persoonlijkheid mee.Leeft in een illusie van veiligheid en comfort. De grootste angst van het schuimkopje is dat het weet dat het op een dag omlaag zal zakken. Het ziet andere kopjes om zich heen onder gaan en vreest voor het moment dat het zelf verdwijnt. Wat hij zich niet realiseert is dat al die ondergaande golven gewoon weer opkomen. Reincarnatie.

Een verlichte golf is een golf die beseft dat hij zijn schuimkopje wel heeft maar niet is. Hij gebruikt het witte schuimkopje alleen om boven water te kunnen functioneren. Schuimkopjes staan voor ons ego In het universum IS alles, net als de oceaan. XXX

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren